latinica  ћирилица
07/04/2021 |  16:33 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Ресторан Агапе наставља с радом у складу са прописаним мјерама

Из менаџмента ресторана Агапе саопштено је данас да овај ресторан наставља са радом у складу са свим прописаним мјерама за спречавање ширења вируса корона, као и свим другим законским прописима.
Ресторан Агапе (фото: facebook.com/DeltaPlanetBL) -
Ресторан Агапе (фото: facebook.com/DeltaPlanetBL)

У саопштењу се наводи да ниједна извршна мјера било којег инспекцијског органа о затварању и забрани рада ресторана није на снази, а да су информације о забрани затварања дио прерано припремљених и објављених медијских извјештаја. Изражавају наду да је у питању ненамјерна грешка Одјељења за инспекције послове Градске управе Бањалука.

У саопштењу се подсјећа да је градско Одјељење за инспекцијске послове јуче око 20.00 часова одлучило да затвори и забрани рад ресторану Агапе у тржном центру Делта Планет на седам дана, а након обављене контроле према пријави, како је наведено, "радника Одјељења комуналне полиције".

- Према наводима из записника Одјељења за инспекцијске послове, прекршили смо мјеру за ублажавање ширења вируса ковид 19 која предвиђа да башта локала мора бити отворена са најмање три стране. Пет од десет шајби у башти локала било је отворено у тренутку доласка инспекције, а у башти од 200 квадратних метара је било 11 гостију - наводи се у саопштењу.

Из менаџмента овог ресторана додају да записник Одјељења за инспекцијске послове потврђује да су се градски инспектори у 21.50 часова консултовали са главним Републичким здравственим инспектором, након чега је утврђено да није направљен ниједан прекршај за који је превиђена мјера затварања локала и забране рада.

- Потом је градско Одјељење у записник навело да ће због дијела затворене стаклене шајбе власницима бити издат прекршајни налог, а не забрана рада и затварање, каква је била првобитна намјера Одјељења - додаје се у саопштењу.

Менаџмент Агапеа поручује да ће овај ресторан, који од отварања биљежи бројне посјете инспекције према различитим пријавама, наставити, као и до сада, да послује у складу са свим важећим прописима, потребама и жељама својих гостију, те интересима својих 60 запослених.

- Уколико се у било којем тренутку утврди да смо прекршили неку од мјера, сносићемо посљедице и преузети одговорност да будемо примјер свим угоститељима да мјере морају да се поштују у интересу здравља свих наших гостију, запослених и друштва у цјелини - наводи се у саопштењу.

Менаџмент Агапеа изражава наду да ће "инспекције објективно утврдити да нису угрозили здравље гостију и запослених, те да ће, као и до сада, остати позитиван примјер за поштовање свих прописа, упркос бројним пријавама и инспекцијских контрола које су дио свакодневице од отварања ресторана".