latinica  ћирилица
08/04/2021 |  07:14 ⇒ 20:58 | Аутор: СРНА

Савјет министара о посебним заштитним мјерама на увоз из ЕУ

Савјет министара требало би данас да разматра Приједлог одлуке о посебним заштитним мјерама на увоз одређених производа поријеклом из земаља чланица ЕУ, коју је сачинило Министарство спољне трговине и економских односа.
Заједничке институције БиХ (Фото: moderndiplomacy.eu) -
Заједничке институције БиХ (Фото: moderndiplomacy.eu)

Пред министрима би требало да се нађе и Приједлог програма рада Савјета министара за 2021. годину, чији је предлагач кабинет предсједавајућег Савјета министара.

Предложеним дневним редом предвиђено је и разматрање Нацрта споразума о финансирању годишњег акционог програма за БиХ за 2020. годину између ЕУ, као и приједлога одлуке о додатку на плату запосленим у Служби за послове са странцима.

Савјет министара требало би да размотри Информацију о стању јавне задужености БиХ на дан 31. децембра 2020. године, те Информацију о пресуди Европског суда за људска права у предмету "Пударић против БиХ“, од 8. децембра прошле године.

Једна од предложених тачака дневног реда је и информација о планирању и програмирању Инструмента претприступне помоћи 2021-2027 /ИПА три/ - припрема стратешког одговора за ИПА три и акционих докумената за ИПА 2021. и ИПА 2022. и главне потешкоће.

Између осталог, предвиђено је и разматрање извјештаја о раду у прошлој години више министарстава у Савјету министара и институција БиХ.

Почетак сједнице заказан је за 13.00 часова у згради институција БиХ у Сарајеву