latinica  ћирилица
08/04/2021 |  11:00 ⇒ 11:34 | Аутор: СРНА

Бањалука: Ванредна сједница о буџету у сриједу

Ванредна сједница Скупштине града Бањалука о новом Приједлогу буџета Града за ову годину биће одржана у сриједу, одлучено је данас на сједници Колегијума.
Скупштина Града Бањалука - Фото: Тwitter
Скупштина Града БањалукаФото: Тwitter

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да је сједница заказана за наредну седмицу како би било довољно времена да градоначелнику буду достављени евентуални амандмани на буџет, за шта је рок понедјељак, 12. април до 14.00 часова.

Он је изразио увјерење да ће градоначелник и скупштинска већина пронаћи заједнички језик, како би се дошло до адекватног рјешења за буџет.

- Неопходан нам је договор, не само када је ријеч о буџету, него и о другим ставкама које су битне за нормално функционисање и развој града. Моја је жеља да све ово прође у духу демократије - рекао је Илић новинарима након сједнице Колегијума.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је инсистирао да ванредна сједница буде заказана у што краћем року, јер град већ сада функционише на принципима резерви.

- Надам се да ћемо сљедеће седмице добити какав-такав буџет, те да ће град наставити нормално да функционише - рекао је Станивуковић.

Сједница Колегијума требала је да буде одржана јуче, али ју је Младен Илић, предсједник Скупштине града, одгодио због недоласка градоначелника Драшка Станивуковића.