latinica  ћирилица
08/04/2021 |  11:25 ⇒ 19:22 | Аутор: klix.ba

СИПА у Сарајеву на три локације врши претресе у случају кориштења спорних респиратора

По налогу Тужилаштва Кантона Сарајево службеници Агенције за истраге и заштиту од јутрос врше одређене радње у циљу изузимања документације која се односи на случај кориштења спорних респиратора након недавног писма доктора са КЦУС-а.

Портпарол Тужилаштва КС Азра Бавчић за портал Кликс је потврдила да се од јутрос на терену врше одређене радње у случају предмета који је формиран након писма доктора са Клиничког центра Универзитета у Сарајеву, а у вези с кориштењем респиратора које је набавила "Сребрена малина".

Бавчић о детаљима данашњих акција није могла говорити.

Портал Кликс сазнаје да је СИПА тренутно у просторијама Федералне управе цивилне заштите, а да ће током дана извршити одређене претресе и на још двије локације.

Тужилаштво КС је по службеној дужности формирало предмет који се односи на информације из медија да је група анестезиолога са КЦУС-а упутила писмо менаџменту ове установе, у којем упозоравају на неправилну примјену респиратора и друге проблеме у функционисању ковид одјељења.

Како Кликс незванично сазнаје, СИПА би данас требала извршити претресе и у фирми Верлаб, која је извршила верификацију уређаја, али и на КЦУС-у.