latinica  ћирилица
09/04/2021 |  10:14 ⇒ 15:40 | Аутор: СРНА

Бањалука: Вакцинација старијих од 65 година без заказивања термина (ФОТО/ВИДЕО)

На Бањалучком велесајму у току је вакцинација против вируса корона становништва старијег од 65 година без заказивања термина, а грађанима ће бити на располагању 10 екипа здравствених радника.
Бањалука: Вакцинација - Фото: РТРС
Бањалука: ВакцинацијаФото: РТРС

Члан тима Дома здравља Бањалука за вакцинацију Младен Шукало рекао је да велики одзив грађана показује да су они препознали значај вакцинације као најбоље мјере у спречавању инфекције и ширења пандемије вируса корона.

Вакцинација у Бањалуци (Фото: РТРС)

- Веома је битно препознати значај вакцинације јер на тај начин штитимо, не само поједнице, већ и заједницу. Стичемо колективни имунитет у заједници у којој живимо и самим тим спречавамо ширење епидемије - изјавио је Шукало новинарима.

Вакцинација у Бањалуци (Фото: РТРС)

Од када се спроводи масовна вакцинација у Српској, наводи Шукало, није забиљежен ниједан озбиљан нежељен догађај на примјену било које вакцине, што, како каже, демантује полуинформације о тешким нежељеним догађајима.

- Свака вакцина је и ефикасна и безбједна и могу да се јаве очекивани, нежељени догађаји у смислу лагане пролазне температуре и грознице, али због тога су ту екипе доктора који ће унапријед одредити да ли неко има препреку да се вакцинише. Врло мали је број контраиндикација за било коју вакцину, па и за ову која се примјењује овдје, а то је Астра Зенека - навео је Шукало.

Вакцинација у Бањалуци (Фото: РТРС)

Према његовим ријечима, вакцинација на "Бањалучком велесајму" одвијаће се до 15.00 часова, а обезбијеђен је довољан број вакцина.