latinica  ћирилица
09/04/2021 |  11:38 ⇒ 11:39 | Аутор: СРНА

Почела обнова дијела магистралног пута од Лауша ка Српским Топлицама

Обнова магистралног пута у Бањалуци, у дужини од 500 метара од Рударске улице у насељу Лауш према насељу Српске Топлице, почела је данас, а вриједност пројекта је око 400.000 КМ.
Реконструкција пута - Фото: РТРС
Реконструкција путаФото: РТРС

Директор предузећа Путеви Републике Српске Давор Кострешевић рекао је ће бити примијењена три типа рехабилитације саобраћајнице, што значи да је она у веома лошем стању.

- У току ове године ће бити припремљене и све процедуре за наставак рехабилитације овог магистралног пута према улазу у Бањалуку, који је такође у веома лошем стању - изјавио је Кострешевић, након што је у радове увео извођача предузеће Нискоградња из Лакташа.

Он је напоменуо да је рок за извођење радова 60 дана.

Кострешевић је грађане позвао да буду стрпљиви и толерантни, јер ће у вријеме извођења радова бити измијењен режим саобраћаја, те ће возачи бити упућивани на алтернативне правце.

Он је навео да је ово још један у низу пројеката које самостално финансира и спроводи предузеће на подручју Бањалуке, а којима се потврђује да и у отежаним околностима "Путеви" покушавају да задовоље све ургентне потребе локалних заједница у Српској.