latinica  ћирилица
09/04/2021 |  13:53 ⇒ 15:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Одржана комеморација Тозовцу

Породица, колеге, пријатељи и поштоваоци опростили су се данас од Предрага Живковића Тозовца на комеморацији која је уприличена у Комбанк дворани поводом смрти барда српске народне музике.
Комеморација Предрагу Живковићу Тозовцу (Фото: В.Данилов) -
Комеморација Предрагу Живковићу Тозовцу (Фото: В.Данилов)

Бројне колеге дошле су у Комбанк дворану да се опросте од Тозовца и одају му почаст, а међу њима су Жељко Јоксимовић, Неда Украден, Снежана Бабић, Ана Бекута, Мерима Његомир, Саша Матић и многи други.

Комеморацији је присуствовао и предсједник Народне скупштине Скупштине Ивица Дачић.

Живорад Жика Ајдачић, генерални секретар културне заједнице Србије предложио је да се на државном нивоу установи награда "Предраг Живковић Тозовац", наводећи да "нема политичара ни јавне личности која није цијенила Тозовца".

Лепа Лукић, која је каснила на комеморацију, заплакала је кад је видјела фотографије које су се ређале из младости.

На великом платну Комбанк дворане, наиме, емитовани су велики хитови Предрага Живковића Тозовца као што су "Јесен у мом сокаку" и "Празна чаша на мом столу".

- Тозовац је био пјевач, музичар, водитељ, много бољи од професионалаца, поета - рекао је хармоникаш Љубиша Павковић и велики пријатељ пјевача.

Од Тозовца су се опростили и његов кум Ратко Рађеновић и хармоникаш Миша Мијатовић.

- Тозовац је био звијезда водиља за све који су се бавили музиком у Краљеву. Био је мој идол, бринуо је о нама. Звали смо га Бата Тоза - казао је Мијатовић.

Предраг Живковић Тозовац преминуо је 6. априла од посљедица вируса корона, а биће сахрањен данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.