latinica  ћирилица
09/04/2021 |  14:26 ⇒ 18:13 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Имунизација на задовољавајућем нивоу, очекује се већа количина руских вакцина (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је динамика имунизације у Републици Српској на задовољавајућем нивоу, те да се у наредним данима очекује већа количина руске вакцине против вируса корона.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Ако погледамо шта се дешава на глобалном тржишту, могу рећи да сам задовољна степеном или брзином процеса имунизације у Српској. С друге стране, велико незадовољство постоји свугдје и сви би жељели да се тај процес оконча до љета - рекла је Цвијановић у Рибнику.

Кад је ријеч о земљама у окружењу, Цвијановић је истакла да је Србија фантастичан примјер како једна држава може да реагује у вријеме кризе.

- Али, то је држава са свим алатима и потенцијалима, која је сада изашла из регионалних габарита и показала да на европском плану, али и глобално, може да уђе у сам врх. Ми смо на то поносни и задовољни чињеницом да Србија помаже и другима - додала је Цвијановић.

Према њеним ријечима, тренутно је нешто смањен број вакцина које се дистрибуишу по локалним заједницама.

- Очекујемо већу испоруку руских вакцина у наредним данима, док у другој половини априла очекујемо вакцине из евопског механизма. Након тога треба да услиједи и дистрибуција из "Ковакс" маханизма - навела је Цвијановић.

Цвијановић је нагласила да би у другој половини априла и мају требало да буде довољно вакцина за све оне који желе да се вакцинишу.

- Важно је да се процес вакцинације наставља у свим општинама. Оно што нам је важно јесте интерес наших грађана. Желимо да сви разумију да се морамо вакцинисати јер другачије нећемо моћи да функционишемо, да се вратимо нашим пословима, да радимо, изграђујемо наше општине, да нормално живимо и функционишемо - напоменула је Цвијановић.