latinica  ћирилица
09/04/2021 |  15:18 ⇒ 15:45 | Аутор: СРНА

Арлов уручио Маринковићевој књигу "Хумано срце Српске"

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас конзулу-жерану Србије у Бањалуци Весни Маринковић књигу "Хумано срце Српске", аутора Славка Басаре.
Хумано срце Српске - Фото: РТРС
Хумано срце СрпскеФото: РТРС

- Упознао сам Маринковићеву са дугодишњим радом Одбора и великој помоћи за наше Коосово и Метохију. Одбор је дуги низ година имао веома добру сарадњу са овоим институцијом наше матице Србије и договорили смо да ћемо то и наставити - рекао је Арлов након састанка у Бањалуци, саопштено је из Одбора.

Арлов је упознао Маринковићеву и са изградњом Дневног центра "Подржи ме - 9.јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, као и пројектом "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Маринковићева је рекла да је упозната са активностима Одбора, те изразла подршку реализацији хуманих пројеката.

Арлов је недавно у Београду поклонио књигу "Хумано срце Српске" и министру спољних послова Србије Николи Селаковићу.

Књига "Хумано срце Српске" представља свједочанство о хуманости коју су грађани Републике Српске посредством бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији исказали према својим сународницима на Космету.

У књизи су кроз 1.500 фотографија и 150 страница текста приказане активности Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији и како су хумана срца грађана Српске годинама куцала, помагала и била уз своје сународнике у јужној спрској покрајини.