latinica  ћирилица
09/04/2021 |  15:21 ⇒ 15:24 | Аутор: СРНА

Цвијановић посјетила новоизграђени вртић у Доњој Превији

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас новоизграђени Вртић "Србија" у Доњој Превији у општини Рибник, те истакла да нема већег задовољства од подршке оваквим сјајним пројектима.
Цвијановић: Посјета општини Рибник - Фото: РТРС
Цвијановић: Посјета општини РибникФото: РТРС

Цвијановић је нагласила да је посебно радује то што је ово мјесто осмишљено као комплекс који се састоји од више садржаја, више цјелина - вртић, школа и станови за васпитаче и омладински дом.

- На тај начин покушавамо да, концентришући одређене ствари, омогућимо услове за бољи живот и једноставнији за родитеље. Сјајна ствар је што је у плану општине да се овдје гради и зграда за младе брачне парове, за шта ће општина имати подршку Републике - рекла је Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је додала да сви ови садржаји заједно дају нову димензију Рибнику и да је сигурна да ће овдје направити перспективно мјесто на задовољствосвих људи који ту живе.

Цвијановић је нагласила да су бројни реализовани пројекти на подручју општине Рибник плод одличне сарадње ове локалне заједнице са републичким институцијама.

- Посебно сам поносна на оне пројекте који су усмјерени ка стварању што бољих услова за дјецу, као и за младе људе у Рибнику - написала је Цвијановић на свом Инстаграм профилу.

Неки од тих пројеката су, како је навела, реконструкција и санација Омладинског дома у Доњој Превији и изградња вртића који су финансијски подржани из буџета предсједника Републике Српске.

Начелник општине Рибник Небојша Караћ објаснио је да је вртић изграђен у сарадњи са Владом Србије, која је донирала 97.500 КМ и Владом Српске, која је донирала 70.000 КМ.

- Министарство просвјете и културе Републике Српске нам је дало рјешење за рад, а на данашњој сједници Скупштине одлучено је да родитељи за једно дијете плаћају 130 КМ, а за друго 70 КМ. Када се испоштују све процедуре, вртић би требао почети са радом за тридесетак дана - додао је Караћ.

Вршилац дужности директора предшколске установе "Србија" Зорица Стојановић нагласила је да је ово прва предшколска установа на подручју Рибника, што је од великог значаја за овај крај и за социјализацију дјеце.

- Наши максимални капацитети су за око 70 дјеце, међутим, у складу са тренутном епидемилошком ситуацијом, у почетку ће бити око 40 дјеце и биће распоређени у три васпитне групе - навела је Стојановићева.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић претходно је данас разговарала са руководством општине Рибник, затим је посјетила спомен-собу погинулим борцима Војске Републике Српске, а потом и Дом здравља Рибник.