latinica  ћирилица
09/04/2021 |  17:56 | Аутор: РТРС

Брчко: Забрана кретања од 22.00 до 5.00 часова

Штаб за заштиту и спасавање Брчко дистрикта ограничио је данас рад привредних субјеката до 19.00 часова и наредио забрану кретања у наредних 15 дана од 22.00 до 5.00 часова ради спречавања ширења заразе вирусом корона.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

До 19.00 часова ограничава се рад привредним субјектима, осим оним који су изузети од наредбе, као и рекреативне активности у затвореном простору, а забрањено је и свако организовано окупљање са музиком уживо, ди-џејевима и слично.

Према особама које се буду понашале супротно прописане наредбе Полиција дистрикта ће поступати у складу са Законом о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

Штаб је донио наредбу да се сва путничка возила органа јавне управе ставе на располагање Здравственом центру Брчко за превоз пацијената позитивних на вирус корона, саопштено је из Владе Брчко дистрикта.

Налаже се обавезно ношење заштитне маске /прекривена уста, нос и брада/ у затвореним просторима, а на отвореном простору у групи од два или више лица и да одржавају дистанцу од два метра, осим чланова ужег домаћинства.

У угоститељским објектима на подручју Брчко дистрикта дозвољено је да могу бити максимално двије особе за једним столом, а уколико су из истог домаћинства максимално до четири особе.

Штаб је на данашњој сједници одлучио да се наредне седмице обустави одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних и средњих школа на територији Брчко дистрикта за ученике од 6. до 8. разреда основних школа и за ученике 1. до 3. разреда средњих школа.

За остале ученике основних и средњих школа наставља се одвијање васпитно-образовног рада, преносе медији.

Према новој одлуци, дозвољава се током трајања забране кретања рад дежурних апотека и бензинских станица само у дијелу који се бави точењем горива и рад привредних субјеката који се баве производњом.

- Одредбе става 1 овог члана не примјењују се на запослене који врше службене дужности или су укључени у провођење мјера и активности у вези с проглашењем стања природне несреће због корона вируса, као и запослени у правним лицима у којима се ради континуитета производње рад одвија у смјенама - наведено је у наредби.