latinica  ћирилица
09/04/2021 |  19:22 | Аутор: sputniknews.com

Паклен жријеб за Ђоковића у Монте Карлу

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, биће слободан у првом колу Мастерса у Монте Карлу, док га у другом очекује потенцијални дуел са звездом у успону – Јаником Синером.

На жријебу одржаном у Монте Карлу, Ђоковић је сазнао имена потенцијалних ривала и на први поглед утисак је да га од старта очекују тешки мечеви.

Новак, први носилац на Мастерсу, на старту турнира је слободан, а потом га чека бољи из дуела Јаник Синер – Алберт Рамос Вињолас.

Јаник Синер један је од тенисера који може да се стави у категорију звијезда у успону. На Мастерсу у Мајамију изгубио је у финалу од Хуберта Хуркача, што само потврђује да се налази у сјајној форми.

Већ у трећем колу Новак би могао да се састане, управо, са побједником Мајамија – Хубертом Хуркачом.

Уколико би пребродио и ову препреку, у четвртфиналу га чека потенцијални дуел са Сашом Зверевим, у полуфиналу би то могао да буде Стефанос Циципас, а у финалу Рафа Надал.

Наравно, ово је све под претпоставком да фаворити у сваком мечу побјеђују.

На другој страни жријеба налази се Рафаел Надал који се, потенцијално, у другом колу састаје са Манарином, потом га, вјероватно, чека дуел са Димитровим, у четвртфиналу би могао на Рубљова, у полуфиналу на Медведева, односно у финалу на Новака Ђоковића.

Мастерс у Монте Карлу игра се од 10. до 18. априла.