latinica  ћирилица
09/04/2021 |  20:12 ⇒ 20:15 | Аутор: СРНА

Савчић: Одлука Тужилаштва БиХ - чисто политикантство

Предсједник Борачке организације /БОРС/ Републике Српске Миломир Савчић сматра потпуно неприхватљивом, правно неоснованом, нелогичном, те чисто политикантском одлуку Тужилаштва БиХ да формира предмет поводом обиљежавања Дана руских добровољаца у Вишеграду.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

Савчић пита да ли је Тужилаштво БиХ формирало предмет против муџахедина и свих оних који су рођени ван БиХ, а учествовали су у рату на страни муслиманске армаде, починивши стравичне злочине над Србима на Озрену гдје су им одсјечене главе, што је први такав злочин на територији Европе након Другог свјетског рата.

- Да је Тужилаштво БиХ формирало предмет за некакав злочин руских добровољаца, па да човјек то и разумије -  рекао је Савчић Срни и додао да се Дан руских добровољаца, који се у Вишеграду обиљежава 12. априла, налази у календару значајних историјских догађаја Републике Српске.

Савчић је истакао да је овај датум дан сјећања на руске пријатеље који су у најтежим тренуцима у новијој српској историји дошли да помогну српском народу.

- На тај дан ми се сјећамо погинулих руских добровољаца у бици за одбрану Вишеграда - појаснио је Савчић.

Тужилаштво БиХ саопштило је данас да је формирало предмет поводом најаве обиљежавање Дана руских добровољаца у Вишеграду у понедјељак, 12. априла.