latinica  ћирилица
09/04/2021 |  20:50 ⇒ 22:44 | Аутор: СРНА

ЕК: Уникс изједначио, мајсторица у Болоњи

Уникс из Казања добио је други меч полуфинала овосезонског Еврокупа против Виртуса из Болоње са 85:81, поравнао у серији на 1:1, тако да ће мајсторица у Италији одлучити који ће од ова два тима у финале, а самим тим и заиграти у Евролиги наредне сезоне.
Саопштење органа Еврокупа (фото: eurocupbasketball.com) -
Саопштење органа Еврокупа (фото: eurocupbasketball.com)

Поново су сјајан меч одиграла ова два очигледно веома уједначена тима.

Сем у првој четвртини, када су имали неколико пута благу предност, пулени Александра Ђорђевића су били у подређеном положају и заостатку.

Предност руског тима је расла како је вријеме одмицало, добили су прво полувријеме са 47:37, а када је у једном тренутку треће дионице било плус 18 за Уникс, нико није претпостављао да би Виртус могао да се врати.

Али, Ђорђевићеви изабраници су мало по мало смањивали предност руског тима и у самом финишу стигли до изједначења 81:81, али су јаче нерве имали домаћи играчи, који су ношени подршком око 5.500 гледалаца са трибина успјели да добију реванш са 85:81.

На тај начин су изборили трећи и одлучујући меч, који ће бити одигран за три дана у Италији, а по игри коју су приказали у прва два, биће то огромна борба за мјесто финалу - улог је велики, јер финалисти иду у Евролигу сљедеће сезоне.

Ајзеа Канан је предводио Уникс са 19 поена, 15 је постигао Џордан Тиодор, 12 Окаро Вајт, а Џордан Морган је додао 11 поена.

У Виртусу је фантастичну партију одиграо Марко Белинели, који је убацио чак 33 поена, али се то испоставило недовољним за побједу.

Подбацио је Милош Теодосић у шуту за три поена, није погодио ниједну трицу из осам покушаја, а постигао је 11 поена, уз девет асистенција, док је двоцифрен био још једино Винс Хантер, који је дао десет поена.

У току је други меч и другог полуфиналног двобоја између Гран Канарије и Монака.

Монако је повео у серији, добивши први меч на свом терену.