latinica  ћирилица
09/04/2021 |  20:57 ⇒ 21:27 | Аутор: РТРС

Стижу нове количине руске вакцине (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у емисији Актуелно наше телевизије да би у Републику Српску ових дана требало да стигну нове количине руске вакцине Спутњик.
Руска вакцина Спутњик (Фото: Sputnik) -
Руска вакцина Спутњик (Фото: Sputnik)

Додик је истакао да се приликом набавке вакцина против вируса корона још једном показало да је Република Српска једина функционална у БиХ.

Он је рекао да Српска има довољно респиратора, маски и материјала и простора за лијечење заражених, те да има нешто Фајзерових вакцина, истичући да би у наредним данима требало да стигну руске вакцине.

- Република Српска је учинила све да резервише и направи оквирни уговор са руским произвођачем на 1,1 милион вакцина - истакао је Додик.

Он је навео да је Српска платила 6,2 милиона евра за вакцине преко Ковакс механизма, али да их није добила, истакавши да је и набавка вакцина потврдила да је Република Српска једина функционална у БиХ.

- Нити може фуникционосати ФБиХ, нити заједнички ново БиХ, нити знатан број кантона - сматра српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ.

Додик је позвао грађане на поштовање епидемиолошких мјера, наводећи да се посљедњим мјерама стабилизовала ситуција.

- Био сам тужан када је у Српској дневно умирало 35 људу. Све зависи од понашања грађана, који морају поштовати прописане мјере - истакао је он.

Додик је рекао да ће се вакцинисати руском вакцином Спутњик када му то препоручи љекар, с обзиром да је преболовао вирус корона и да за сада има довољно антитијела.