latinica  ћирилица
10/04/2021 |  08:54 | Аутор: СРНА

Данас облачно са сунчаним интервалима

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити промјенљиво до претежно облачно и суво вријеме са сунчаним интервалима.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Током пријеподнева очекује се пораст облачности, прво на западу, а потом и у централним и источним крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Више сунчаних интервала могуће је на истоку, а послије подне на западу, југозападу и југу.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 12 до 17, на сјеверу до 21, на планинама од пет степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен југозападни и западни вјетар.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је на западу и у Херцеговини претежно облачно вријеме, док је у осталим крајевима претежно ведро.

Најхладније јутрос у 8.00 часова било је на Бјелашници гдје је измјерено минус пет степени, док су Бањалука и Бихаћ били најтоплији са 10 степени Целзијусових.

Температура измјерена у осталим мјестима: Чемерно минус четири, Гацко и Соколац минус три, Рудо минус два, Калиновик, Фоча и Хан Пијесак минус један, Шипово нула, Билећа, Вишеград, Нови Град и Сребреница један, Зеница два, Сарајево, Мркоњић Град, Тузла и Рибник три, Приједор, Требиње, Мостар и Сански Мост четири, Мраковица пет, Бијељина, Добој, Зворник и Србац шест, те Градачац девет степени Целзијусових.