latinica  ћирилица
10/04/2021 |  21:38 ⇒ 21:43 | Аутор: СРНА

Одигране утакмице Прве лиге Републике Српске

Фудбалски клуб Леотар побиједио је вечерас Рудар резултатом 3:2 у 22. колу Прве лиге Републике Српске.
ФК Леотар (Фото: Александар Атић) -
ФК Леотар (Фото: Александар Атић)

Сјајан је био дерби у Приједору у којем је лидер на табели Рудар дочекао другопласирани Леотар и изгубио, тако да су сада Требињци пришли на пет бодова заостатка.

Бањалучки Жељезничар наставио је са одличним партијама, побиједивши зворничку Дрину са убједљивих 6:2, поразе су доживјели идентичним резултатом захуктала Модрича у Фочи од Сутјеске и Звијезда 09 у Источном Сарајеву 0:1, Борац из Козарске Дубице је славио у Добоју против Слоге са 3:2, Слобода и Текстилац су подијелили бодове у Новом Граду, док је Подриње у Јањи поражено од Љубића са 3:0.

Ипак, дан је обиљежио велики дерби у Приједору, који је на крају послије одличног фудбала припао Херцеговцима са 3:2, који су се тако примакли на пет бодова заостатка за лидером, али и задржали ореол непобједивости овог прољећа.

Повео је Леотар голом Николе Максимовића већ у 15. минуту, најавивши одличну утакмицу, што је потврђено само шест минута касније када је Рудар изједначио поготком Демира Јакуповића.

Предност на страну Требињаца враћа млади Еманулах Блажевић у 43. минуту утакмице, да би исти играч већ у петом минуту другог полувремена повисио на 3:1.

Све што је Рудар успио до краја то је да ублажи пораз голом искусног Славена Стјепановића у 61. минуту. Иако су имали пола часа до краја, Приједорчани нису успјели да избјегну пораз, узму барем бод и задрже велику предност.

Овако, доживјели су трећи пораз овог прољећа - јесенас су претрпјели само један, док су Херцеговци истакли кандидатуру за прво мјесто и пласман у Премијер лигу, мада имају пет бодова мање у овом тренутку.

Прва лига Републике Српске, 22. коло - субота:

Слобода /Нови Град/ - Текстилац 1:1
Подриње - Љубић 0:3
Рудар - Леотар 2:3
Славија - Звијезда 09 1:0
Слога - Борац /Козарска Дубица/ 2:3
Сутјеска - Модрича 1:0
Жељезничар - Дрина 6:2

Недјеља:

15:30 Козара - Јединство

Табела: Рудар Приједор 44, Леотар 39, Модрича и Звијезда 09 по 36, Жељезничар (Бањалука) 34, Слобода (Нови Град) и Текстилац по 31, Борац (Козарска Дубица) 30, Љубић 29, Дрина 28, Козара, Слога (Добој) и Славија по 27, Сутјеска (Фоча) 23, Подриње (Јања) 18 и Јединство (Брчко) 15 бодова.