latinica  ћирилица
10/04/2021 |  21:51 ⇒ 21:58 | Аутор: СРНА

Лидс шокирао Сити, Ливерпул и Челси близу Лиге шампионе

Током данашњих утакмица у енглеској Премијер лиги Лидс Јунајтед је славио на "Етихаду" против Манчестер Ситија, Ливерпул је био бољи од Астон Виле, док је Челси тријумфовао у малом лондонском дербију против Кристал Паласа.
Челси - Кристал Палас - Фото: РТС
Челси - Кристал ПаласФото: РТС

Екипа Пепа Гвардиоле није успјела да сломи непредвидиву и "луду дружину" из Јоркшира, коју са клупе предводи стари тренерски вук Марсело Бијелса, иако су имали играча више, 71 одсто лопту у својим ногама, 29 шутева ка голу, седам у оквир гола, кад је Лидс из два шута дошао до велике побједе.

Стјуарт Далас је јунак овог тријумфа, будући да је постигао оба поготка за госте, први у 42. минуту, а други у првом минуту надокнаде, када је Сити наваљивао да дође до побједе. Гол за Сити је постигао Феран Торес у 76. минуту сусрета.

Неће овај пораз имати много утицаја на стање на табели, с обзиром на то да "Грађани" имају четрнаест бодова више од другопласираног градског ривала Јунајтеда, уз двије утакмице више.

Ливерпул је, као и Лидс, до побједе против Астон Виле дошао у надокнади времена и рехабилитовао своје амбиције и жеље да се поново домогне пласмана у Лигу шампиона. И "Редси" су као и Манчестер Сити доминирали у свом мечу, 23 пута су шутирали ка голу гостију, десет у оквир гола, али су они на крају славили, за разлику од лидера на табели.

Вила је повела преко Олија Воткинса у 43. минуту, али је Ливерпул то окренуо у наставку, најприје преко Мохамеда Салаха у 57. минуту стижу до изједначења, а онда у првом минуту надокнаде Трен Александер-Арнолд постаје јунак, јер доноси Ливерпулу врло важна три бода у борби за Лигу шампиона.

Челси је био убједљив против градског ривала Кристал Паласа, добивши га са 4:1 на његовом терену, ријешивши све у првих пола часа, када су повели са 3:0.

Прво је Каи Хаверц погодио у осмом минуту, два минута касније прецизан је био Кристијан Пулишић, а у 30. минуту погађа и Курт Зума.

У наставку је најприје Кристијан Бентеке у 63. минуту смањио на 1:3, да би коначних 1:4 постваио својим другим голом Пулишић у 78. минуту, па је Челси бар преко ноћи избио на 4. мјесто табеле.

Премијер лига - 31. коло:

Фулам - Вулверхемптон 0:1
Манчестер Сити - Лидс Јунајтед 1:2
Ливерпул - Астон Вила 2:1
Кристал Палас - Челси 1:4

Недјеља:

13:00 Барнли - Њукасл
15:05 Вест Хем Јунајтед - Лестер Сити
17:30 Тотенхем - Манчестер Јунајтед
20:00 Шефилд Јунајтед - Арсенал

Понедјељак:

19:00 Вест Бромвич Албион - Саутемптон
21:15 Брајтон - Евертон

Табела: Манчестер Сити 74, Манчестер Јунајтед 60, Лестер Сити 56, Челси 54, Ливерпул и Вест Хем Јунајтед по 52, Тотенхем 49, Евертон 47, Лидс Јунајтед 45, Астон Вила 44, Арсенал 42, Кристал Палас и Вулверхемптон по 38, Саутемптон 36, Барнли 33, Брајтон 32, Њукасл Јунајтед 29, Фулам 26, Вест Бромвич Албион 21, Шефилд Јунајтед 14 бодова.