latinica  ћирилица
11/04/2021 |  08:43 ⇒ 11:48 | Аутор: СРНА

Од сутра настава у школама за све основце

Настава за ученике од првог до деветог разреда у Републици Српској од сутра ће се одвијати у просторијама основних школа, саопштено је из Министарства просвјете и културе.
Ученици (фото: banjaluka.rs.ba / Александар Чавић) -
Ученици (фото: banjaluka.rs.ba / Александар Чавић)

Из Министарства подсјећају да је овај закључак Републички штаб за ванредне ситуације донио у петак, 9. априла.

- Задужене су све васпитно-образовне установе и градски и општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској да, у складу са епидемиолошком ситуацијом, редовно обавјештавају Министарство, те уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у школама и прелазак на одвијање наставе на даљину", наведено је у саопштењу.

Наставља се и са организацијом проширеног програма продужени боравак и јутарње чување, као и свих спортских и других активности школске дјеце и омладине у просторијама основних школа у Републици Српској.

За ученике средњих школа и даље ће бити организована настава на даљину, у складу са инструкцијом од 22. марта.

- Приједлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења - наведено је у саопштењу.

Из Министарства су напоменули да су све школе дужне да се придржавају свих мјера и препорука, те дда организују рад у складу са актима који су и даље на снази.