latinica  ћирилица
11/04/2021 |  10:39 | Аутор: СРНА

ОЦ Јахорина: Овогодишња ски-сезона оборила све рекорде

Олимпијски центар Јахорина је ове године, упркос проблемима и посљедицама изазваним епидемијом вируса корона, реализовао до сада најуспјешнију ски-сезону на овој олимпијској планини, изјавио је данас Срни генерални директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

Љеванић је рекао да највећу захвалност дугује свим запосленим који су уложили максималне напоре како би све функционисало беспријекорно и у складу са епидемиолошким мјерама.

- За 113. дана скијања, на нашим стазама је скијало више од 260.000 скијаша - направљено је 2.350.000 пролаза, а наш пословни резултат у односу на претходну зиму, која је била најуспјешнија по свим параметрима, побољшан је за 26 одсто - рекао је Љевнаић.

Он је подсјетио да је током ове сезоне на Јахорини за бесплатно скијање дјеце са територије града Источно Сарајево издато 19.500 ски-карата, што је повећање за 16 одсто, а посебно је важно то што су многобројни малишани стасали у скијаше.

Љевнаић је истакао да на Јахорини тренутно има више од два метра снијега и да постоје изузетно добри природни услови за организацију скијање, те је додао да би данас био 136. дан скијања да због погоршане епидемиолошке ситуације није дошло до затварања ски-центра.

О плановима је рекао да раде на припремама и реализацији нових пројеката и инвестиција, да припремају нову љетну сезону, те набројао да су у плану изградња авантура-парка и обогаћење љетних адреналинских садржаја изградњом атракција "Наутицјет" и "Батерфлај".

- На Јахорини имамо и два предивна понија који ће обогатити нашу љетну понуду. У плану нам је и изградња зип-лајн атракције која ће ићи преко цијелог језера, као и набавка возића који ће посјетиоце возити до врха планине - најавио је Љевнаић.

Према његовим ријечима, за љетну сезону биће спремне и познате јахоринске атракције попут планинског боба, тауера, лупстера, скајдајва, тјубинга, теретана на отвореном, панорамске вожње шестосједом и означених планинских, шетачких и бициклистичких стаза.

- Увелико припремамо и ново издање "Јахорина ултра трејла" који је заказан за 24. и 25. јул, и овог љета све тркаче очекује побољшан и измјењен концепт трке - рекао је Љевнаић.

Он је најавио да ОЦ Јахорина планира изградњу два шестосједа, један у Рајској долини и пребацивање инсталације шестојед Пољице у насеље Трново, као и изградњу два ски-лифта за стазу "Спуст" гдје је 1984. године одржано олимпијско такмичење.

- Љубитељи ноћног скијања ће се сигурно обрадовати пројекту освјетљена стазе "Новак Ђоковић" у дужини од 1.000 метара, што ће додатно проширити нашу понуду у вечерњем термину. Након завршетка овог пројекта Јахорина ће укупно имати пет километара стаза за ноћно скијање - навео је директор ОЦ.

Међу планове Олимпијског центра Љевнаић је набројао изградњу новог система за вјештачко осњежавања на седам километара ски-стаза, тако да ће Јахорина завршетком тог пројекта имати укпуно 18 километара ски-стаза прекривених системом осњежавања.

- У плану нам је да проширимо терасу Олимпијског бара на врху планине, али и да модернизујемо полазну и излазну станицу чувеног двосједа "Огорјелица", као и да изградимо нова паркинг-мјеста која ће допринијети бољем функционисању на планини - закључио је Љевнаић