latinica  ћирилица
11/04/2021 |  11:50 ⇒ 11:53 | Аутор: СРНА

Акција "Ловац": Хапшења на подручју Билеће

Више лица ухапшено је на подручју Билеће и околине, а међу њима и два службеника Граничне полиције осумњичена за злоупотребу положаја и примање дара или других облика користи у дужем периоду, саопштило је Тужилаштво БиХ.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Полицијски службеници су осумњичени да су дужи период, злоупотребљавајући службени положај, приликом обављања радних задатака, у току радног времена, омогућавали другим осумњиченимлицима кријумчарење акцизних и других производа преко границе, из Црне Горе у БиХ.

Хапшења су обављена у оквиру акције "Ловац" која је усмјерена на откривање и кривично процесуирање организоване криминалне групе која већ дуже дјелује на том подручју.

Акција је реализована по налогу и под надзором тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, а провели су је службеници Граничне полиције БиХ.

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са кривичним дјелима кријумчарење, недозвољен промет акцизним производима, злоупотреба службеног положаја или овлашћења, те примање дара и других облика користи.

Након криминалистичке обраде, те извршених претреса, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу Тужиилаштва БиХ, који ће донијети одлуку о даљим активностима.

Из Тужилаштва БиХ су истакли да заједно са партнерским институцијама и агенцијама предузимају интензивне активности у борби против коруптивних кривичних дјела, нарочито корупције унутар институција за спровођење закона.