latinica  ћирилица
11/04/2021 |  12:58 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

Додик у Градишци: Најављена реконструкција два магистрална пута (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је данас у Градишци реконструкцију магистралних путева Клашнице-Градишка и Врбашка-Козарска Дубица.
Додик у Градишци - Фото: СРНА
Додик у ГрадишциФото: СРНА

Додик је подсјетио да је у претходном периоду Градишка повезана ауто-путем са Бањалуком и Добојем, истичући да ће изградњом новог моста на Сави и повезивањем са ауто-путем Београд-Загреб бити отворене нове развојне могућности.

- Ми морамо да искористимо ту прилику и то већ озбиљно користе градиначелник Аџић и његови сарадници. Изграђено је много и о томе морамо да говоримо, али и да гледамо унапријед - рекао је Додик.

Као веома важно за безбједност становништва и материјалних добара, Додик је истакао реконструкцију Савског насипа у дужини од 56 километара, са припадајућим пумпним станицама.

- То је сада довољна брана за изазове које смо имали раније са поплавама. Радови на реконструкцији су изазвали одређене проблеме јер су девастирани прилазни локални путеви и требамо даље да радимо на њиховој санацији - истакао је Додик.

Додик је указао и на значај улагања у енергетску ефикасност Болнице, те додао да би у тај пројекат требало да уђе и зграда Гимназије

Додик је рекао да је пандемија преусмјерила огроман новац у здравствени сектор, али да је Република Српска стабилна финансијски и политички, као и град Градишка.

- Долазимо у позицију да мање инвестирамо, али свакако да су те инвестиције видљиве. Изражавам задовољство чињеницом да је у Градишци много урађено и да су то људи примјетили и рекли на изборима. Ти избори су омогућили потпуну стабилност града, што је предуслов за велике инвестиције којим ми желимо да се бавимо - нагласио је Додик.

Он је оцијенио да Градишка има своју развојну шансу што треба да буде подстакнуто са виших нивоа власти.

Према његовим ријечима, развој Градишке треба да буде настављен, али да амбиција не смије да угрози локалне јавне финансије које морају да буду уравнотежене и реалне.

- Ако дођемо у позицију да захватимо више неко што можемо изнијети онда можемо да угрозимо будући развој - рекао је Додик и додао да је повезаност локалних и републичких власти најбољи могући начин да се одговори на све изазове.

Додик је у обраћању новинарима након састанка са руководством града Градишка најавио да ће у наредна три мјесеца посјетити све локалне заједнице у Републици Српској.

Милорад Додик у Градишци (Фото: РТРС)

Састанку су присуствовали и министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић и министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, те директори "Аутопутева Републике Српске" Душан Топић и "Путева Републике Српске" Давор Кострешевић.

Присутни су били и потпредсједник Народне скупшитне Денис Шулић, те народни посланици СНСД-а из Градишке Ранка Перић Ромић и Огњен Жмирић.