latinica  ћирилица
11/04/2021 |  14:24 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Аџић: Доста урађено за четири године, захвалност републичким институцијама

Градоначелник Градишке Зоран Аџић изјавио је да је у Градишци у претходне четири године, захваљујући подршци републичких институција, доста урађено у областима инфрастуктуре и привредног развоја, а то доказује и чињеница да је од 2016. до краја 2019. године број радника повећан за 2.500.
Додик у Градишци - Фото: РТРС
Додик у ГрадишциФото: РТРС

Аџић је, након састанака са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, истакао да је су захваљујући институцијама Српске у претходне четири године реализовали огромне пројекте.

- Завршена је спортска дворана и инфраструктурно опремљена индустријска зона у Новој Топоили, гдје је отворено 12 компанија и 1.000 нових мјеста. Завршавамо обилазницу, дјечији вртић и реконструкцију православног храма на улазу у Републику Српску - рекао је Аџић новинарима.

Према његовим ријечима, подршка Републике је била значајна и у стварању могућности да се Градишка отвори према међународним организацијама и постане повољна дестинација за улагања страних инвеститора.

Аџић је захвалио Додику и представницима републичких институција за досадашњу сарадњу и подршку, те додао да се траг те сарадње види у свих 56 градишких мјесних заједница.

- Онда када је Градишка повезана двосмјерном комуникацијом са Републиком Српском, град иде напријед - додао је он.

Аџић је истакао да је досадашњи рад створио обавезу властима да наставе истим интензитетом развоја, те да је на састанку констатовано да ће град Градишка и даље имати подршку Републике Српске.

Састанку Аџића и Додика у Градској управи у Градишци присуствовали су и министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић и министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, те директори "Аутопутева Републике Српске" Душан Топић и "Путева Републике Српске" Давор Кострешевић.

Присутни су били и потпредсједник Народне скупшитне Денис Шулић, те народни посланици СНСД-а из Градишке Ранка Перић Ромић и Огњен Жмирић.