latinica  ћирилица
11/04/2021 |  19:50 ⇒ 12/04/2021 | 07:18 | Аутор: СРНА

Све спремно за повратак у школе основаца од шестог до деветог разреда

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да је све спремно за сутрашњи повратак основаца од шестог до деветог разреда у школске клупе.
Ученици (фото: banjaluka.rs.ba / Александар Чавић) -
Ученици (фото: banjaluka.rs.ba / Александар Чавић)

Тривићева је навела да ће крајем седмице Републички штаб за ванредне ситуације поново разматрати да ли средњошколци могу да се врате у школе од 19. априла, док ће ове седмице заједно са студентима и даље бити на онлајн настави.

Истакла је да у овом полугодшту неће бити промјене у начину рада у школама, односно групе се неће мијењати нити ће бити промјене трајања часа.

Тривићева је најавила да 26. априла почиње прољећни распуст, а истакла је и да на крају ове школске године неће бити експерименталне матуре.

У овом моменту, како је навела, не може се рећи ни да ли ће бити реализоване екскурзије.

Ресорна министарка је напоменула да је приликом преласка на онлајн наставу у марту било 400 заражених ученика и одређен број наставника, према извјештајима које су добијали из школа.

- Сада имамо 100 наставника који су обољели или су у изолацији - рекла је Тривићева за АТВ и додала да бројеви обољелих нису прелазили три одсто што је прихватљиво.

Тривићева је рекла да ће око 460 наставника који су учествовали у снимању онлајн наставе накнаду за то добити уз мартовску плату.