latinica  ћирилица
12/04/2021 |  07:08 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Сви основци у школским клупама, осим у Требињу и Гацку

Ученици основних школа, од шестог до деветог разреда у Српској, данас се враћају у школске клупе, осим основаца у Требињу и Гацку, који ће због епидемиолошке ситуације наставу и даље пратити од куће.
Школа током пандемије - Фото: РТРС
Школа током пандемијеФото: РТРС

Из Министарства просвјете и културе Републике Српске подсјећају да су Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације задужене све васпитно-образовне установе и локални штабови да, у складу са епидемиолошком ситуацијом, редовно обавјештавају Министарство, те ако буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у школама и прелазак на одвијање наставе на даљину.

За ученике средњих школа и студенте и даље ће бити организована настава на даљину.

Директор Основне школе "Свети Василије Острошки" у Требињу Милорад Надаждин рекао је Срни да настава на даљину функционише у најбољем реду, те изразио наду да ће се ученици ускоро вратити у школске клупе.

Требињски основци су и прошле седмице пратили наставу путем онлајн платформи.

Директор Основне школе "Свети Сава" у Гацку Никола Милинковић рекао је да се настава изводи средствима електронске комуникације, у складу са препорукама Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Милинковић је подсјетио да је општински Штаб за ванредне ситуације донио одлуку да основци наставу током ове седмице прате онлајн због погоршане епидемиолошке ситуације у Гацку.

Министарка просвјете и културе Наталија Тривић рекла је да ће крајем седмице Републички штаб за ванредне ситуације поново разматрати да ли средњошколци могу да се врате у школе од 19. априла.

Истакла је да у овом полугодшту неће бити промјене у начину рада у школама, односно групе се неће мијењати нити ће бити промјене трајања часа.

Тривићева је најавила да 26. априла почиње прољећни распуст, а истакла је и да на крају ове школске године неће бити експерименталне матуре.

У овом моменту, како је навела, не може се рећи ни да ли ће бити реализоване екскурзије.