latinica  ћирилица
12/04/2021 |  07:39 ⇒ 08:52 | Аутор: СРНА

Ступиле на снагу ублажене мјере

Републички штаб за ванредне ситуације ублажио је мјере, према који се од данас основци у Српској враћају у школске клупе, а дозвољавају се и организоване рекреативне и тренажне активности.
Републички штаб за ванредне ситуације (фото:Влада Републике Српске) -
Републички штаб за ванредне ситуације (фото:Влада Републике Српске)

Према закључку Републичког штаба, настава у средњим школама и високошколским установама наставиће да се организује на даљину коришћењем средстава електронске комуникације.

Закључак штаба је и да се од данас до 19. априла дозвољавају организоване рекреативне и тренажне активности спортских организација и спортиста у групама до 30 лица, као и професионалне такмичарске активности спортских организација и спортиста, али без присуства публике или других лица која организатори нису акредитовали, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Од данас до 19. априла у аутобусима у којима се обавља превоз лица у међуградском друмском саобраћају број лица који се превози не може бити већи од броја регистрованих мјеста за сједење.

У аутобусима у којима се обавља превоз лица у градском и приградском друмском саобраћају попуњеност не може бити већа од 50 одсто од капацитета аутобуса мјеста за стајање и мјеста за сједење.

Републички штаб за ванредне ситуације у петак, 9. априла, донио је закључак о расподјели 5.510 доза вакцине произвођача Синовак лајф сајенсиз, те задужио Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу.