latinica  ћирилица
12/04/2021 |  11:48 ⇒ 15:49 | Аутор: СРНА

Претреси у Сарајеву

Тужилаштво БиХ, заједно са Агенцијом за истраге и заштиту /Сипа/, врши координисане активности и претресе на укупно двије локације у Сарајеву, а ријеч је о опсежној међународној истрази финансијског криминала и претресају се објекти и просторије бившег високог функционера банкарског сектора.

Претреси се врше у оквиру активности међународне правне помоћи и сарадње, са институцијама Аустрије и Њемачке, а истовремено операција је покренута и у ове двије државе, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Истрага се односи на сумње у финансијски криминал и прање новца, у односу на додјеле одређених финансијских дознака и уплата у укупном износу од око пола милиона евра.

На подручју БиХ, осумњичен је бивши високи функционер из банкарског сектора, те су у току активности на његовом лоцирању, лишењу слободе и испитивању у оквиру истраге, додаје се у саопштењу.

Истражилац Тужилаштва БиХ се налази на терену гдје координише активности полицијских службеника који врше претресе, а Тужилаштво БиХ у контакту је и координацији са колегама у Њемачкој и Аустрији.

- У интересу истраге у овом тренутку не можемо давати више информација или детаља - наведено је у саопштењу.