latinica  ћирилица
12/04/2021 |  11:52 ⇒ 11:59 | Аутор: СРНА

Ћосић: Од великог Сарајева остало само велико ништа

Тродневна "јуначка интернет борба" наводних сарајевских антифашиста и квазиинтелектуалаца за одбрану табли које вријеђају комплетан један народ, као и назива сарајевских улица припадницима фашистичког и сличних покрета показала је да је од тог некада у сваком смислу великог града остало само велико ништа, рекао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.
Љубиша Ћосић - Фото: РТРС
Љубиша ЋосићФото: РТРС

Он је додао да, нажалост, то зна и већина његових некадашњих, али и данашњих становника, људи чије су породице генерацијама стварале тај град и стасавале уз њега, али не проговарају да не би били мета оних који себе зову антифашистима, а бране фашисте.

- Више је оних којима су дражи Бусулаџић, Ђозо, разни криминалци и злочинци од Тесле, Пупина и Шантића - истиче Ћосић.

Постоји ли ико у том бившем граду, пита Ћосић, да каже да није битан појединац, него иницијатива настала због срамоте коју носе сарајевске улице у својим именима и својим таблама, својим школама и институцијама?

- Очигледно не постоји. Ти који би то рекли су отишли 1990-их, истјерани, убијени. Ко није тада јесте послије. И данас одлазе - напомиње Ћосић.

Он констатује да у тишини одлазе пристојни због оних гласних, бахатих и агресивних, због самопроглашених "антифашиста", наводних "грађана" и непостојеће "раје", због посебне врсте мржње која је одавно постала разумљива само политичком Сарајеву.

Ћосић истиче да Срби неће да мрзе и додаје да мржњу треба оставити њима, поштоваоцима Бусулаџића и Ђозе, а Срби ће да воле и то Теслу, Пупина и Шантића.

- И на крају, што се тиче три најгласнија Драгана, три џубокса зелена... Велика је мука бити подјармљен још већа образ упорно каљати, а највећа зарад пуног стомака кости преметати и душу поганити - поручио је Ћосић, саопштено је из Скупштине Града Источно Сарајево.