latinica  ћирилица
12/04/2021 |  14:10 | Аутор: СРНА

Мазалица: Босићево суздржано гласање наставак политике незамјерања Сарајеву

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица изјавио је за Срну да суздржано гласање Младена Босића на сједници Дома народа Парламентарне скупштине БиХ о измјенама Кривичног закона БиХ, којим би се могло кривично процесуирати негирање геноцида, представља континуитет СДС-ове и ПДП-ове политике незамјерања политичком Сарајеву.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Уколико се СДС и ПДП не ограде од Босића и не упуте грађанима Српске извињење због оваквог његовог гласања, сматраћемо их саучесницима и убудуће нема љутње када их назовемо "издајници" и "поданици" - поручио је Мазалица.

Мазалица је подсјетио да се недавно могло видјети да СДС и ПДП нису уопште гласали за тражење извјештаја о раду високог представника у БиХ и закључке Народне скупштине Републике Српске против доласка новог високог представника.

- Немогуће је да немају став о овако важним питањима. Не можете бити суздржани кад је у питању закон по којем нико у БиХ не би смио негирати такозвани геноцид у Сребреници - сматра Мазалица.

Он је указао на чињеницу да су представници хрватског народа из ХДЗ-а били против захтјева за овим измјенама.

- Нису били суздржани као Босић, него су били против. Кад год нам СДС и ПДП буду замјерали сарадњу са ХДЗ-ом као нешто лоше, треба им рећи да су чак и они већ Срби од СДС-а и ПДП-а - навео је Мазалица.

Према његовим ријечима, колико год у СДС-у и ПДП-у покушавали да представе као корупцију и продају осипање кадра и прелазак посланика, одборника и других чланова у друге партије, тешко је замислити да неко ко је иоле патриота може остати дио такве политике.

На недавној сједници Дома народа парламента БиХ сви делегати из Републике Српске, осим Младена Босића који је био суздржан, гласали су против захтјева за разматрање измјене и допуне Кривичног закона БиХ по хитном поступку којим би се у тај акт уврстио члан којим би се забранило и кажњавало негирање геноцида.

Овај захтјев није изгласан. За су били Бакир Изетбеговић, Асим Сарајлић, Амир Фазлић, Денис Бећировић, Муниб Јусуфовић и Златко Милетић, а против су гласали и Драган Човић и делегати ХДЗ-а.