latinica  ћирилица
12/04/2021 |  14:11 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Бањалука: Подршка новом Приједлогу буџета уз амандмане (ВИДЕО)

Скупштинска већина у Бањалуци ће уз два амандмана подржати буџет града на ванредној сједници која ће бити одржана у сриједу. Амандмани се односе на по 500 КМ једнократне помоћи за све здравствене раднике и породиље на подручју града.
Представници градских одбора из скупштинске већине у Бањалуци - Фото: РТРС
Представници градских одбора из скупштинске већине у БањалуциФото: РТРС

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић каже да нико не може зауставити живот у Бањалуци, па ни градоначелник Драшко Станивуковић. Ђајић је рекао да ће уложити два амандмана на Приједлог новог буџета, што износи испод три одсто укупног градског буџета, истичући да по свјетским стандардима то нема готово никаквог утицаја на буџет града.

- Овим показујемо да смо за сарадњу и дајемо могућност градоначелнику да направи од Бањалуке модеран, савремен и европски град, да нема никаквих опструкција од коалиције која чини већину у Скупштини града и да он има "одријешене руке" да град функционише - рекао је Ђајић.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука Невен Станић рекао је да подржава усвајање квалитетног градског буџета. Само заједничким политикама, а не засебним интересима, можемо креирати буџет Бањалуке, истиче Станић.

- Желимо да усвојимо буџет, али на начин да креирамо заједно политике за град Бањалуку и да у њега укључимо све оне квалитетне ствари које су значајне за град - истакао је он.

Станић каже да је неприхватљив буџет какав је био у приједлогу градоначелника у којем нема наставка пројеката који су започети у претходној администрацији, од путева, неких инфраструктурних пројеката и у којем су смањена средства за борачке организације.

Нови Приједлог буџета града Бањалука за ову годину, биће разматран на вандредној сједници у сриједу, 14. априла.