latinica  ћирилица
12/04/2021 |  16:16 ⇒ 16:17 | Аутор: СРНА

Затражен притвор за ухапшене граничне полицајце

За ухапшене граничне полицајце Горана Милошевића /48/ из Билеће и Светозара Кашиковића /38/ из Требиња, осумњичене за више кривичних дјела, данас је тужилац БиХ затражио да им се одреди притвор.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Осумњичени су под истрагом да су починили кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са кријумчарењем, недозвољеним прометом акцизних производа, злоупотребом службеног положаја или овлаштења, те примањем дара и других облика користи.

Из Тужилаштва БиХ су навели да им је мјера притвора предложена због постојања основане сумње да би, уколико би се нашли на слободи, могли уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, као и да би боравком на слободи могли поновити кривично дјело.

Поступајући тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је такав приједлог Суду БиХ након што је испитао осумњичене граничне полицајце.

Двојица граничних полицајава су ухапшена у оквиру јучерашње акције "Ловац", усмјерене на откривање и кривично процесуирање организоване криминалне групе која дужи период дјелује на подручју Билеће и околине. Акција је реализована по налогу Тужилаштва БиХ.

- На основу резултата истраге, осумњичени се терете да су, злоупотребљавајући службени положај, приликом обављања радних задатака у току радног времена, омогућавали другим осумњиченим особама кријумчарење акцизних и других производа преко државне границе из Црне Горе у БиХ - наведено је у саопштењу.

Из Тужилаштво БиХ су навели да се наставља интензиван рад на предмету.