latinica  ћирилица
12/04/2021 |  18:03 ⇒ 18:06 | Аутор: СРНА

Тегелтија указао на потребу убрзане реализације пројеката

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија указао је у разговору са представницима Свјетске банке на потребу убрзаног рада на реализацији пројеката и спровођењу активности које за циљ имају враћање радних мјеста, те побољшање привредног и пословног амбијента.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

Тегелтија је у оквиру редовног прољећњег засједања Свјетске банке, путем видео-линка, разговарао и о тренутној економској ситуацији у БиХ у контексту изналажења рјешења за превазилажење кризе изазване пандемијом вируса корона, те о могућностима финансијске подршке у реализацији пројеката од значаја за животни стандард грађана.

- На састанку је разговарано о кључним областима и реформама које ће се спроводити у БиХ у склопу новог Оквира за партнерство са Свјетском банком за период од 2022. до 2026. године, гдје ће посебна пажња бити усмјерена на пројекте чији је циљ реформа здравственог система, реформа предузећа у државном власништву и програму такозване Зелене транзиције која укључује посебан програм квалитета ваздуха - саопштено је из Савјета министра.

Тегелтија је захвалио представницима Свјетске банке за досадашњу помоћ у превазилажењу посљедица изазваних вирусом корона, као и у реализацији инфраструктурних и других пројеката у БиХ.

Он је изразио наду да ће досадашња добра сарадња са овом међународном финасијском организацијом бити настављена.