latinica  ћирилица
12/04/2021 |  22:24 ⇒ 13/04/2021 | 10:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Кривокапић: Нисам се тајно састао са Ђукановићем

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић негирао је да се раније данас тајно састао са предсједником Милом Ђукановићем, већ да је био на припремном састанку за сједницу Савета за националну безбједност, која ће бити одржана у петак.
Здравко Кривокапић (Фото: @VladaCG) - Фото: Тwitter
Здравко Кривокапић (Фото: @VladaCG)Фото: Тwitter

- Никада се нисам тајно састао са предсједником државе Милом Ђукановићем. Са њим се не састајем зато што волим, већ због тога што је то моја законска обавеза као премијера - рекао је Кривокапић.

Кривокапић је тако реаговао на изјаву једног од лидера ДФ-а Милана Кнежевића, који је раније данас новинарима рекао да је питао премијера да ли се срео данас са Ђукановићем и да му је он потврдио да јесте, али да није хтио да износи детаље о чему су разговарали.

Објаснио је и зашто је напустио састанак са лидерима владајућих странака, након што га је Кнежевић питао да ли се срео са Ђукановићем, рекавши да не дозвољава подметања и неистине.

- Доста је било ширења лажи ради стицања јефтиних политичких поена - рекао је премијер, пренијеле су подгоричке Вијести.

Он је казао да је након вечерасњег састанка, који је одржан са лидерима парламентарне већине и ширења лажних инфомација дужан да о свему обавијести јавност, па и о томе да се никада тајно не би састајао са Ђукановићем са којим се, како је рекао, не састаје зато што воли, већ зато што му је то законска обавеза.

Кривокапић је прецизирао да су припремном састанку код Ђукановића у Вили Горица осим њега присутни били и предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић и министарка одбране Оливера Ињац, те да је састанак био поводом рјешавања актуелних питања у вези са Министарством одбране и Војске Црне Горе.