latinica  ћирилица
13/04/2021 |  14:06 ⇒ 14:19 | Аутор: РТРС

Вишковић: Подршка развоју сектора текстила, коже и обуће

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Привредне коморе Републике Српске и Удружења текстила, коже и обуће.
Вишковић са привредницима - Фото: РТРС
Вишковић са привредницимаФото: РТРС

На састанку је разговарано о стању у области производње текстила, коже и обуће у Републици Српској, раду привредних друштава из овог сектора у условима пандемије вируса корона, као и о могућностима подршке даљем унапређењу њиховог пословања, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Вишковић је истакао да је сектор текстила, коже и обуће важан за Републику Српску, подсјетивши да је Влада кроз креирање низа мјера у претходним годинама дала значајан допринос побољшању пословања у овој области.

Он је нагласио да Влада Републике Српске остаје чврсто опредијељена да настави да пружа подршку развоју сектора текстила, коже и обуће, као и другим привредним гранама.

Саговорници су се сагласили да је сарадња Владе Републике Српске и Удружења текстила, коже и обуће, односно Привредне коморе Републике Српске, добра, те да постоји простор за њено даље унапређење.

Састанку су, осим предсједника Владе Републике Српске, присуствовали и министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, министарка финансија Зора Видовић и министар унутрашњих послова Драган Лукач.