latinica  ћирилица
13/04/2021 |  14:37 ⇒ 15:04 | Аутор: РТРС

Власеница и Шековићи на мапи свјетске бициклистичке сцене (ФОТО)

Власеница и Шековићи и ове године су на мапи свјетске бициклистичке сцене.
Власеница - Фото: РТРС
ВласеницаФото: РТРС

Ова општина ће трећи пут угостити више од 160 бициклиста из 30 земаља у оквиру Међународне бициклистичке трке "Беогрaд-Бањалука 2021", која се одржава од 22. до 25.априла.

Трка се вози у четири етапе, а Власеница је домаћин циља треће која креће из Бијељине, а пролазни циљ биће Шековићи.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић каже да се није постављало питање да ли ће ова општина трећи годину у низу угостити караван са 400 учесника, а потврдио је да ће тако бити још дуги низ година, како због спортског и туристичког потенцијала, тако и поруке коју она шаље.

- Увијек са задовољством истичем да смо поносни због учешћа у организацији овако значајног догађаја. Прва трка је била величанствена, и то ће остати уписано у историји наше општине. Прошле године нас је мало омела пандемија, ове године је исто присутна, али то неће умањити спектакл. Драго ми је што је Власеница један од градова који повезује Београд и Бањалуку. Захваљујући нашем клубу КПЛ Власеница бициклизам се одавно одомаћио међу нашим грађанима, а круна свега је ова трка - рекао је Краљевић.

Начелник Шековића Миладин Лазић није желио да пропусти могућност укључивања у организацију најквалитетније бициклистичке трке у овом дијелу Европе.

- Често смо у прошлости као општина "слијепо цријево", а када се појавила могућност да постанемо дио овог догађаја нисмо жељели да пропустимо могућност. Ове године смо пролазни циљ, а надам се да ћемо већ сљедеће бити домаћин циља или старта етапе - рекао је Лазић.

Листа учесника екипа је сјајна, сигурно најјача у досадашњој историји трке, јер учествују четири про континентал екипе.
Директор трке Владимир Куваља захвалио је првим људима Власенице и Шековића на помоћи при организацији, те нагласио да је почаствован што су градови препознали важност догађаја који на најбољи начин представљају Републику Српску у свијету.

- Предузели смо све мјере током претходног издања трке, а исто радимо и у припреми 15. издања. Захваљујући челницима Београда добар дио људи из организације, као и бициклисти из региона су вакцинисани, тако да смо и са те стране безбједни. Припреме за трку улазе у само финиш, а са по осим могу да кажем да је ово најјаче издање до сада - рекао је Куваља.

Прва етапа стартује 22. априла са Трга Републике из Београда, а завршава у Шапцу.

Друга стартује из Обреновца, а завршава у Бијељини.

Највећи град Семберије биће домаћин старта треће етапе која завршава у Власеници, а четврта је на програму 25. априла и вози се од Приједора преко Козарске Дубице, Градишке, Лакташа до Бањалуке.