latinica  ћирилица
13/04/2021 |  18:29 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

"Скандал у Мостару још један доказ да БиХ не може бити срећна земља" (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је скандал који се десио са пошиљком из Мостара на ћирилици, која се вратила уз образложење да је "забрањено писање ћирилицом" још је један доказ да БиХ не може да буде сретна и успјешна земља.
Писана пошиљка адресирана ћирилицом - Фото: СРНА
Писана пошиљка адресирана ћирилицомФото: СРНА

- О свему што се дешава и што се десило у Мостару могу имати лично гађење о томе, да се на тај начин онемогућава комуникација између људи, али нас који познајемо ситуацију овдје ништа не би требало да изненади - оцијенио је Додик.

Према његовим ријечима, та прича у којој се људима онемогућава комуникација и персонална преписка на ћирилици јасно доказује да неко предано води рачуна о томе.

- Ако хоћете доказ да БиХ не може бити срећна и успјешна земља, не може бити боље приче и примјера од тога скандала у Мостару - рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

 

Он сматра да би било добро још једанпут прочитати Иву Андрића који најбоље говори о тим стварима и најбоље објашњава каква је БиХ.

Додик је додао да је недавно читао Андрићева "Писма из 1920" и да у том дијелу нема назнака да се односи на ту годину него на актуелно вријеме.

- Човјек се пита како је могуће да Андрић није жив, а да је тако жива материја која описује БиХ и проблеме у њој самој. И то не може нико да излијечи. Зато је лијек једино да се разиђемо на миран начин и да изградимо добре комшијске односе - рекао је Додик.

Он је оцијенио да би и Бошњаци имали веће користи од тога него од једне залудне приче како ће они наметнути Србима и Хрватима БиХ, коју Бошњаци желе да присвоје само за себе, а да би Срби само требало да поштују ту чињеницу.

То је, категоричан је Додик, немогуће.