latinica  ћирилица
14/04/2021 |  09:04 ⇒ 09:10 | Аутор: srpskainfo.com

Борац иде по повољан резултат у Љубушки

Рукометаши Борац М:тела и Слоге данас играју прве мечеве четвртфинала Купа Босне и Херцеговине, а имаће веома тежак задатак против Извиђача и браниоца трофеја Слободе.
РК Борац - РК Извиђач (фото: facebook.com/rkborac) -
РК Борац - РК Извиђач (фото: facebook.com/rkborac)

Бањалучани су у првом дуелу гости. Ова два тима воде велику борбу и у првенству гдје тим из Љубушког има тренутно бод предности. Пред њима су три меча у којима ће тражити шансу за оба трофеја.

Крило Владо Драганић истиче да је први циљ да се оствари што бољи резултат у Љубушком јер ће овај дуел бити веома значајан и за преостала два на плану самопоуздања.

- Извиђач је млада екипа која игра свих 60 минута. Показали су то сад у Требињу гдје су сломили отпор ривала буквално у финишу. Полетан су тим који зна шта жели, али сигурно је да ми у овој првој утакмици желимо што повољнији резултат. Наравно најбоље би било да се побиједи, али ни то нам не гарантује пролазак јер ће ово бити тек прва утакмица. Спремали смо се за овај дуел, лакше повријеђени играчи су се вратили у тим тако да са оптимизмом идемо у Лјубушки да одиграмо што квалитетнији меч - поручио је Драганић.

У тиму неће бити одраније повријеђених Марка Лукића и голмана Бојана Љубишића.

У великим проблемима је и добојска Слога која је остала без Артјома Иуњина, затим Душана Миличевића а неизвијестан је наступ и Борислава Станковића.

Голман Пеђа Дејановић истиче да се ови изостанци итекако осјете и да су донијели и пад у игри у дербију против Грачанице.

- Слобода је бранилац трофеја и екипа која сигурно неће лако предати Куп Босне и Херцеговине. Нешто лошије стоје у првенству и сигурно у Купу траже своју шансу. Такође и ми смо изгубили корак за водећима поразом у Грачаници али још ништа није изгубљено. Проблем нам је смањена ротација и згуснут распоред али се не предајемо и желимо у првом мечу створити што је могуће бољу предност за реванш дуел - поручио је голман Пеђа Дејановић.

У два првенствена дуела Слога је славила на свом паркету 31:25, док је Слобода била боља у Тузли 28:24.

У четвртфиналним мечевима Купа Босне и Херцеговине за рукометаше састају се:

Извиђач – Борац (17 часова)

Слога (Горњи Вакуф) – Грачаница (18 часова)

Вогошћа – Босна Виспак (18 часова),

Слога Добој – Слобода (18 часова).

Реванш мечеви су на програму 21. априла.