latinica  ћирилица
14/04/2021 |  09:23 ⇒ 09:25 | Аутор: СРНА

Руска национална телевизија снима туристичку емисију о Србији

Руска национална телевизија "Први канал" снимиће емисију о Србији и њеној туристичкој понуди, саопштила је Туристичка организација Србије, која ће бити домаћин ТВ екипе ове најгледаније руске телевизије.
Београд  (Фото:mapio.net) -
Београд (Фото:mapio.net)

Туристичка понуда Србије ће по завршетку пројекта бити приказана у оквиру емисије травел-шоу "Живот других људи", чији је аутор и водитељ звијезда ове руске националне телевизије Жана Бадојева.

"Живот других људи" говори о различитим аспектима живота једног народа, али и приказује природне љепоте, културно-историјске знаменитости и све што једну земљу чини посебном и привлачном за туристе.

Током боравка у Србији, телевизијска екипа посјетиће Београд, гдје ће снимити Београдску тврђаву, Храм Светог Саве, Кнез Михаилову, Музеј Николе Тесле и београдске пијаце, саопштено је из Туристичке организације Србије.

Посебно ће се осврнути на рад Београдског универзитета. У плану је снимање Ректората, Студенског града и Машинског факултета.

ТВ екипа затим путује у Врдник гдје ће снимити бањски комплекс и локалне винарије на Фрушкој гори.

Емисија се емитује у ударном термину, сваке недјеље на Првом каналу руске националне телевизије, коју прати 330 милиона гледалаца у Русији, Бјелорусији, Казахстану, Украјини, али и путем кабловских ТВ канала широм свијета.