latinica  ћирилица
14/04/2021 |  11:38 ⇒ 11:52 | Аутор: РТРС

Онлајн курсеви грчког и српског језика за представнике туристичке привреде из Српске и Грчке

Представништво Републике Српске у Грчкој и Туристичка организација Републике Српске настављају успјешну сарадњу на промоцији туристичке понуде Српске на грчком тржишту.
Онлајн часови - Фото: РТРС
Онлајн часовиФото: РТРС

Туризам је једна од привредних грана која је највише погођена пандемијом вируса Covid-19. Управо из тог разлога, Представништво Републике Српске у Грчкој одлучило је да покрене пројекат који ће омогућити стварање јаких темеља за покретање туризма у наредном периоду, а све са циљем да се привуче што већи број туриста из Грчке.

Осим промоције Републике Српске у медијима и на сајмовима у Грчкој, Представништво је покренуло пројекат у оквиру којег ће у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске омогућити представницима туристичких организација, и осталих туристичких субјеката из Републике Српске да похађају бесплатан курс грчког језика са акцентом на терминологију из туризма, а у исто вријеме у сарадњи са Гувернатом Централне Македоније 10 представника туристичких организација из Грчке ће бити у прилици да у трајању од 3 мјесеца похађају онлајн курс српског језика и културе. На тај начин, представници туристичких организација, не само да ће имати прилику да науче основе српског односно грчког језика, него ће имати прилику да науче нешто више о туристичким понудама обе земље.

Овакав вид учења језика, током пандемије, показао се као веома користан медиј у образовању и развоју нових знања који подстиче мотивацију и жељу за даљим напретком и усавршавањем. За међународно пословање, а посебно у свјетлу недавних процеса у ЕУ, комуникационе компетенције на неколико језика (такозване софт-скиллс) постају све већи фактор односно извор снаге и пословног успјеха како појединца тако и организација.

Самим тим, Представништво Републике Српске у Грчкој, улагањем у овакав вид развоја нових знања улаже и у развој наших туристичких организација, али и у промоцију Републике Српске.

Ово је само још једна у низу заједничких активности Представништва Републике Српске у Грчкој и Туристичке организације Републике Српске, са циљем што квалитетније и успјешније промоције туристичке понуде Републике Српске на грчком тржишту, као и повезивања и успостављања сарадње са партнерима из Грчке. Захваљујући оваквим активностима представницима домаће туристичке привреде пружа се могућност да потенцијалне партнере и госте из Грчке дочекају и представе им се на њиховом језику.