latinica  ћирилица
14/04/2021 |  12:05 ⇒ 15:16 | Аутор: СРНА

Шеранић у Требињу: Успјешан процес вакцинације (ФОТО/ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да је процес вакцинације у Требињу успјешан, да је требињски Дом здравља међу првима почео масовнију вакцинацију, те да ће имунизација у овој регији бити убрзана када стигне већа количина вакцина.
Шеранић у Требињу - Фото: РТРС
Шеранић у ТребињуФото: РТРС

Шеранић је рекао новинарима у Требињу, након посјете Дому здравља, да је изузетно задовољан оним што је имао прилику да чује од колега.

- Ово је пункт који је прилагођен за ову врсту вакцинације сходно броју људи који гравитирају, а свакако да ће се са већом количином вакцина које буду стизале према источној Херцеговини и Требињу овај начин вакцинације моћи убрзати и на шири начин организовати - навео је Шеранић.

Епидемиолог у Дому здравља Требиње Јелена Дурић рекла је новинарима да се данас вакцинишу здравствени радници ове установе и особе старије од 65 године, односно оне код којих је постојала привремена контраиндикација за вакцинацију 20. марта кад је требало да приме прву дозу вакцине.

- Тиме заокружујемо око 2.000 вакцинисаних особа у Требињу првом дозом што се тиче Дома здравља и 1.650 особа које су примиле другу дозу вакцине - навела је Дурићева.

Руководилац Регионалног центра Требиње Института за јавно здравство Данијела Јелић рекла је да је вакцинација у Херцеговини почела 19. фебруара, те да је овај центар био задужен за вакцинацију здравствених радника из регије, односно радника домова здравља, као и породице дјеце са посебним потребама и лица са посебним потребама.