latinica  ћирилица
14/04/2021 |  16:01 ⇒ 19:31 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Договор с Новалићем да се рјешавају проблеми повратника

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је данас договорила са федералним премијером Фадилом Новалићем да се приступи рјешавању проблема са којима се сусрећу српски повратници у општини Лукавац, с акцентом на путну инфраструктуру
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановић је навела да је, након што је на данашњем састанку од начелника општине Петрово Озрена Петковића упозната са проблемима о имовинско-правним односима са граничним федералним локалним заједницама и тамошњем положају српских повратника, обавила телефонски разговор са Новалићем ради њиховог рјешавања.

- Разговарала сам са Новалићем на који начин да ријешимо, да ли заједничким снагама или да то уради Федерација. Имамо доста наших људи који су се вратили на подручје Лукавца и потребно је да се ријеши пут тамо и нешто од инфраструктуре, што је неопходно за нормалан свакодневни живот људи. Договорили смо се ћемо то и реализовати - изјавила је Цвијановић новинарима у Петрову.

Она је указала на потребу да са са федералном страном рјешавају административна питања, посредством геодетске управе с обзиром на то да Петрово има проблем у вези са имовинско-правним односима, односно да су земљишне књиге у разним катастрима у федералним општинама, што становницима Петрова али и потенцијалним инвеститорима представаља проблем.