latinica  ћирилица
14/04/2021 |  17:39 ⇒ 23:32 | Аутор: РТРС

Бањалука: Одборници разматрају Приједлог буџета

У Бањалуци је у току ванредна сједница Скупштина града на којој одборници разматрају Приједлог буџета за ову годину у износу од 149,7 милиона марака.
Скупштина Града Бањалука - Фото: Facebook
Скупштина Града БањалукаФото: Facebook

У скупштинској већини очекују да градоначелник прихвати предложене амандмане, јер је то минимум услова да би подржали буџет.

Представници скупштинске већине најавили су да ће уз два амандмана подржати буџет града, којима је предвиђен милион марака за пронаталитетну политику и 2,7 милиона за једнократну помоћ здравственим радницима.

Коментаришући Приједлог буџета, одборник Срђан Амиџић констатовао је да се у достављеном Приједлогу буџета налазе пројекти који су започети у претходном периоду са Владом, а да су изостављени они за које су обезбијеђена средства попут моста у Доцу.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић каже да су за њега у потпуности прихватљива два амандмана - Уједињене Српске и Демоса, док су амандмани СНСД-а неприхватљиви.

Станивуковић је рекао да су неприхватљиви амандмани који се односе на издвајање из буџета за пронаталитетну политику од милион КМ, те 2,7 милиона КМ за једнократну подршку здравственим радницима.