latinica  ћирилица
15/04/2021 |  07:24 ⇒ 08:39 | Аутор: СРНА

Илић: Чека нас још много посла; Станивуковић: Заустављена блокада

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић задовољан је што је Бањалука коначно добила буџет града за ову годину.
Бањалука: Скупштина града - Фото: Тwitter
Бањалука: Скупштина градаФото: Тwitter

Илић је навео да је скупштинска већина изгласала све предложене амандмане, те да ће на тај начин сви здравствени радници у Бањалуци, породиље и сви они који су били обухваћени амндамнима добити одређена финансијска средства.

Он се нада да ће већ од данас видјети нешто бољу ситуацију на улицама када су у питању комуналије.

- Чека нас још много посла након усвајања буџета - рекао је Илић након ванредне сједнице Скупштине града.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да је усвајањем буџета града за ову годину коначно заустављена блокада Бањалуке.

Он је навео да Бањалука у тешким изазовним временима може да крене напријед јер од данас креће чишћење града, а услиједиће и сва остала давања која су била блокирана претходне двије седмице због неусвајања буџета.

Станивуковић је рекао да, поред усвајања буџета, постоји неколико одлука које су изазови за Бањалуке, на првом мјесту одлука о порезу на непокретности јер ће тај порез, како тврди, додатно из буџета узети четири милиона КМ.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске Невен Станић задовољан је што је Уједињена Српска са коалиционим партнерима успјела да се одређени амандмани, које су предложили, уврсте у буџет града за ову годину.

- Уврштена је подршка за угоститеље и хотелијере, за пензионере, за борачке категорије, а највећу пажњу заузимају амандмани који су везани за породиље и здравствене раднике - рекао је Станић.

Скупштина града Бањалука након вишечасовне расправе усвојила је буџет града за ову годину у износу од 149,7 милиона КМ.

Скупштинска већина усвојила је амандмане СНСД-а, који су за градоначелника Бањалуке били неприхватљиви, а којима је предвиђено издвајање из буџета за пронаталитетну политику од милион КМ, те 2,7 милиона КМ за једнократну подршку здравственим радницима.