latinica  ћирилица
15/04/2021 |  10:19 ⇒ 11:36 | Аутор: Независне

Како ће изгледати овогодишња додјела Оскара

Америчка Академија филмских наука и умјетности саопштила је списак глумаца и познатих личности који ће бити водитељи 93. церемоније додјеле Оскара 25. априла у дворани Долби у Лос Анђелесу, међу којима су звијезде Харисон Форд, Бред Пит и Хали Бери.

На списку се налазе и Рене Зелвегер, Хоакин Финикс, Лора Дерн и редитељ Бонг Џун-хо чији је филм "Паразит" прошле године освојио главну награду - Оскара за најбољи филм, саопштили су продуценти церемоније.

Ноћ Оскара водиће Глен Вајс, познати стручњак за ову врсту догађаја, али уз помоћ редитеља Стивена Содерберга који је задужен за продукцију. Академија је саопштила да ће 93. церемонија бити традиционално одржана у дворани Долби у Лос Анђелесу, али ће бити укључења и са других мјеста.

Свим номинованим је упућено писмо у којем се тражи њихово физичко присуство на церемонији.

- Трудићемо се да пружимо пријатно и сигурно вече за све који ће бити физички присутни, као и за милионе љубитеља филма широм свијета - навели су организатори и додали да ће на лицу мјеста бити тестови за коронавирус.

Ове године је филм "Манк" Дејвида Финчера у којем глуми Гери Олдман постао фаворит за Оскара јер је освојио највише, 10 номинација за ту филмску награду.