latinica  ћирилица
15/04/2021 |  10:41 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Вучић: Србија увијек на располагању Републици Српској (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Србија увијек на располагању Републици Српској и да је спремна да помогне, те да ће са Српском подијелити све вакцине за које добије дозволу за извоз.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Предсједник Србије уручио је данас 10.000 доза Астра Зенека вакцина за Републику Српску, а донацију је преузео српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик. За 15 дана биће испоручено још 10.000 доза Астра Зенеке, док ће руска вакцина Спутњик бити обезбијеђена када буде направљена у Торлаку.

Вучић и Додик претходно су обишли Институт за вирусологију и серуме Торлак у Београду.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Вучић је погледао компоненту за руску вакцину Спутњик која ће се производити у Србији.

Вучић је током обиласка рекао да би капацитети Торлака требало додатно да се повећају и напоменуо да ће сутра бити одржан велики састанак на коме ће бити ријечи о томе.

Он је затажио да састанку присуствују и експерти за вакцине.

- И Кинези и Руси су били одушевљени када су видјели опрему овдје, иако су многи хтјели да униште Торлак - рекао је Вучић.

Фото: РТРС

Вучић и Додик упознати су са шемом рада и потребама Института.

- За неколико мјесеци ћемо производити и супстанцу и течност и тада ћемо тек бити независна земља - рекао је Вучић, коме је за успомену поклоњена једна бочица са компонентом Спутњика, који ће се производити на Институту.

Вучић је рекао да је здравство међу четири стуба озбиљне и моћне државе.