latinica  ћирилица
15/04/2021 |  13:23 ⇒ 14:23 | Аутор: СРНА

Вучић: Зашто сви ћуте када се комада Србија и спомиње велика Албанија?

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас у Београду да не разумије зашто су неке теме дозвољене, а неке нису, упитавши зашто нико не диже буку када се комада Србија и спомиње стварање велике Албаније, док се галами на само спомињање разговора о будућности БиХ.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је рекао да није видио никаву иницијативу о промјени граница у региону и да није спреман да осуђује или хвали нешто за шта не зна ни да ли постоји, али да је увијек спреман да саслуша ставове предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

- Појма немамо ни шта пише ни да ли постоји та иницијатива... Видим да неки због тога што је објављено у медијима само што нису Словенију напали. Не знам ни шта су они /Жељко Комшић и Шефик Џаферовић/ говорили о томе 40 дана послије састанка - рекао је Вучић.

Он је додао да, што се тиче односа Србије према БиХ, Србија поштује њен интегритет и институционални суверенитет, као и институционални суверенитет ентитета.

Вучић је навео да Србију интересује економски развој и напредак, као и да помогне свом народу али и свим другим народима.

Предсједник Србије указао је и на лични и пријатељски однос с Додиком, иако о неки стварима имају различито мишљење.

- Ако он мисли другачије, да ли ја треба да кажем "нећу да те слушам, нећу да те чујем или не разyмијем"? Не пада ми на памет да се тако понашам. Саслушаћу га сваки пут и рећи оно што мислим. И у праву је Додик да са великим опрезом гледам на све то, јер знам колика нам је важна стабилност - рекао је Вучић.

Он је додао да то што се о неким стварима не слаже са Додиком, не значи да Србија и Република Српска нису у најбољим односима.

- У најбољим су односима, али то не мора да значи да смо у свему сагласни. Ја знам да када хоћу нешто да му /Додику/ укажем, да хоће да ме чује и да ће да ме саслуша. И он зна да је моја обавеза, а не само право да га чујем и саслушам - рекао је он.