latinica  ћирилица
15/04/2021 |  13:57 | Аутор: СРНА

Илић: Усвајање буџета било неопходно

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је за Срну да је усвајање градског буџета било неопходно како би град наставио нормално да функционише, те за сутра најавио сједницу скупштинског Колегијума, на којој ће бити разматрано обиљежавање Дана града.
Младен Илић (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија) -
Младен Илић (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија)

Илић је изразио задовољство што су на јучерашњој сједници, након вишечасовног засједања осим буџета усвојени и амандмани коалиције окупљене око СНСД-а, те додао да се сада може разматрати и да се на дневни ред врате тачке које су скинуте са претходног засједања, а које су у вези са буџетом.

Он је навео да ће Колегијум сутра разматрати и могућност да награде и признања, које се додјељују поводом 22. априла, Дана града, уруче шефови клубова одборника у Скупштини.

- Имамо велики број награда и жеља ми је да свима омогућимо да учествују у тој манифестацији и дају свој допринос, наравно у складу са епидемиолошким мјерама - рекао је Илић.

Он је рекао да би на сједници Колегијума, која је заказана сутра у 13.00 часова, могло бити и размотрено да се на скупштински дневни ред врате тачке које су скинуте са претходног засједања, а које се тичу буџета, као што су комуналне таксе и друге ствари.

Говорећи о јучерашњем скупштинском засједању, Илић је рекао да је било и очекивано да буџет изазове много пажње, како јавности, тако и одборника, јер је то један од најважнијих финансијских и политичких докумената.

- Видјели смо претходних дана да је Бањалука лоше функционисала када је ријеч и о основним потребама, а поготово и када су у питању озбиљније ствари. Сигуран сам да ће и данашњи дан донијети промјене. Град се већ увелико чисти од смећа, које нам је претходних дана било трн у оку - рекао је Илић.

Он је додао да вјерује да ће сада бити отклоњене све нелагодности и непотребне тензије, када је ријеч о функционисању града.

Скупштина града Бањалука протекле ноћи након вишечасовне расправе усвојила је буџет града за ову годину у износу од 149,7 милиона КМ.