latinica  ћирилица
15/04/2021 |  14:58 ⇒ 14:58 | Аутор: СРНА

Сједница Предсједништва биће поново сазвана кад се за то створе сви услови

Шеф Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Данијел Драгичевић изјавио је Срни да ће предсједавајући поново сазвати сједницу Предсједништва БиХ када сва три члана буду могла физички бити присутна и када дају сагласност за њено одржавање.
Чланови Предсједништва БиХ - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Чланови Предсједништва БиХФото: www.predsjednistvobih.ba

Драгичевић је појаснио да је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик до сада три пута иницирао и сазивао ванредну сједницу о Нацрту буџета институција БиХ и међународних обавеза за ову годину.

- Након што је у Предсједништво стигла коригована верзија Нацрта буџета, прошле седмице сазвали смо хитну телефонску сједницу, како и предвиђа Пословник о раду, али бошњачки члан Шефик Џаферовић није био за то због битности документа и хтио је сједницу у згради Предсједништва БиХ - појаснио је Драгичевић.

Он је додао да је предсједавајући Додик у уторак заказао ванредну сједницу за јуче, али хрватски члан Предсједништва Жељко Комшић није хтио да сједница буде одржана у тако кратком року од дана заказивања.

- Истина је да смо позив за сједницу послали 16 часова прије термина њеног одржавања, а не 24 часа раније како предвиђа Пословник о раду, тако да ћемо поново сазвати сједницу када сва три члана буду могла физички бити присутна на сједници и када буду дали сагласност за њено одржавање - појаснио је Драгичевић.

На питање да прокоментарише писања појединих федералних медија да предсједавајући Додик ријетко сазива сједнице Предсједништва, Драгичевић је истакао да је за четири мјесеца његовог предсједавања, у складу са пословником, на редовним и ванредним сједницама обрађено више од 190 тачака дневног реда и да ниједна одлука која је у надлежности Предсједиштва није пролонгирана или на чекању.

- Због актуелне епидемиолошке ситуације настојимо да што више сједница одржавамо телефонским путем - нагласио је Драгичевић.