latinica  ћирилица
15/04/2021 |  16:48 ⇒ 17:29 | Аутор: СРНА

Сагласност за кориштење средстава за подстицаје

Влада Републике Српске дала је сагласности за план кориштења средстава за подстицаје привредним субјектима у износу од 4.000.000 КМ, која су планирана у буџету Министарства привреде и предузетништва за ову годину.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Законом о подстицајима у привреди Републике Српске прописано је да Министарство, уз сагласност Владе, посредством плана кориштења средстава, утврђује намјену подстицајних средстава, као и циљне групе које се подстичу у одређеној фискалној години, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Планом утрошака средстава дефинисано је да право на подстицајна средства остварују привредни субјекти из надлежности Министарства привреде и предузетништва, а ријеч је о привредним субјектима чија је претежна дјелатност из сектора прерађивачке индустрије.

Планирано је да се износ од најмање 25 одсто од укупно расположивих средстава користи за подстицање реализације инвестиционих пројеката привредних субјеката који запошљавају до 50 радника или су остварили пословни приход у 2020. години до 3.000.000 КМ.