latinica  ћирилица
16/04/2021 |  08:18 ⇒ 08:26 | Аутор: СРНА

ХОС тражи забрану петокраке

Удружење деветог батаљона Хрватских одбрамбених снага /ХОС/ поручило је посланицима у Сабору да забране "злочиначку црвену звијезду петокраку", а не, како наводе, свети поздрав "За дом спремни".
Припадници тзв. Хрватских одбрамбених снага - ХОС - Фото: ТАНЈУГ
Припадници тзв. Хрватских одбрамбених снага - ХОСФото: ТАНЈУГ

Из овог удружења сматрају да Хрватској треба лустрација (уклањање из јавног и политичког живота) јер тако, како објашњавају, на власти не би више били они који доносе законе против Бога, породице, цркве домовине и морала.

- Хрватском стварно владају они који никад нису жељели слободну и самосталну Хрватску - саопштено је из тог удружења.

Према тумачењу удружења, Хрватском владају они који никад нису жељели слободну и самосталну Хрватску и који им никад неће опростити што су "срушили њихову Југославију", а притом су споменули /лидера Самосталне демократске српске странке/ Милорада Пуповца и /предсједника Главне скупштине СДСС-а/ Војислава Станимировића, преноси портал "Индекс".

То су, кажу, и многи дезертери и противници хрватске независности, који су на функцијама умјесто хрватских демобилисаних бораца.

Из удружења су позвали патриоте да се не селе из Хрватске и не предају је "онима који је не воле, пљачкају и понижавају".